БИБЛИОТЕКА КАО ШКОЛА

Разне културне свечаности, акције, програми и манифестације које се организују у Библиотеци дају јој специфичан живот и ритам. Да би у оваквим дешавањима свако пронашао своје место и препознао значај онога што се дешава, неопходно је ангажовање различитих радионица.

Циљ радионица је да се подстакне дијалог и размена мишљења, вежба активно слушање, као и да деца и млади проведу време у  дружењу  са вршњацима сличних интересовања.

Радионичарски начин рада, кроз игре и занимљиве вежбе, омогућиће учесницима да се забаве, креативно изразе и усаврше своје таленте.

Осим савета у вези са избором књига које библиотекари нуде корисницима, нудимо и читав низ активности.

Библиотекарска радионица пружа учесницима  основна знања везана за коришћење библиотеке и фонда којим она располаже. Циљ оваквог рада је осамостаљивање и коришћење библиотеке као информационо-документационог центра, развој и јачање свести да је библиотека својеврстан извор знања и сазнавања, а истовремено простор у коме може да се  покаже и  сопствено умеће.

Ако волите Игре престола, Ратове звезда, Доктора Хуа… онда је Радионица за љубитеље фантастике прави избор. Уживаћете у световима и чарима епске и научне фантастике.

Ту је и Кројачка радионица која је права мала фабрика. Немамо софистициране машине, али имамо вредне руке и богате идеје. Уз нас библиотека постаје чаробно место које вам открива тајне кројачког заната. Научите да кројите, шијете и украшавате разне текстилне предмете.

Ликовна радионица негује дечији ликовни израз, развија осећај за лепо, подстиче сензибилитет сваког детета, али и осећај за тимски рад и пријатељство.

Извор:

Јелена Чобић

Библиотека Пожаревац

Posted on 24. mart 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: